Inapoi

Porumbacu 295, casa de oaspeti cu atelier de paine, aflata intr-un sat de poveste

Vizualizari: 697
Voteaza articolul
Porumbacu 295, casa de oaspeti cu atelier de paine, aflata intr-un sat de poveste Postat 28.11.2016
 Va invitam la o calatorie catre Porumbacu de Sus, unul dintre cele mai frumoase sate sibiene, unde am descoperit Porumbacu 295, o superba casa de oaspeti unde va veti relaxa, dar veti invata sa faceti si paine, in cadrul atelierelor de paine organizate aici. Istoria locului: casa de oaspeti este amenajata intr-o veche sura din anul 1876, care isi pune o amprenta deosebita asupra autenticitatii locului Brutaria artizanala pe care am regasit-o aici, unde proprietarii pregatesc zilnic paine si produse de patiserie la cuptor cu lemne, urmand traditia unei vechi brutarii care a functionat aici la inceput de secol XX. Pasionat de patiserie si brutarie, Tibi pregateste cea mai buna paine pe care am mancat-o la o pensiune din Romania. Experienta isi spune cuvantul – pe langa brutaria de aici, familia Zigarov a avut si o brutarie artizanala in Sibiu, inchisa intre timp, pentru a se dedica exclusiv casei de oaspeti si atelierelor de paine care sunt organizate aici Si daca vorbim de atelierele de paine, va recomandam din suflet sa participati: noi am invatat cum se obtine plamadeala, cum se realizeaza aluatul, dospitul, framantatul si coptul painii. Iar la final, pentru ca am fost invatacei model, am primit o paine realizata pe parcursul atelierului. Tariful de participare este accesibil, de 75 lei per persoana, pentru grupuri de minim cinci persoane Cei doi tineri, Irina si Tibi, nu sunt doar magicieni in prepararea painilor, dar si gazde excelente: desi am ajuns tarziu in noapte, ne-au asteptat cu masa pregatita, cu un ospat ce a continuat pana tarziu in noapte, pentru ca a doua zi de dimineata sa ne intampine cu un bogat mic dejun, pregatit cu ingrediente locale Mancarea care ne-a fost servita aici, fie ca vorbim de mic dejun, de pranz ori cina, a continut preponderent ingrediente naturale: de la mezeluri si lactate, pana la pastrav, dulceturi (am mancat cea mai buna tarta cu rubarba!) si, evident, painea casei Va povesteam de Porumbacu de Sus, satul de poveste, punct de plecare in trasee spre Transfagarasan, dar si locul cu ardeleni faini, aer curat si peisaje magice Casa de oaspeti, avand camere decorate simplu, dar cu bun gust. Camerele pot fi inchiriate fie individual, fie integral, in regie proprie, oaspetii avand acces la bucatarie dedicata si living spatios Gradina superba, cu loc de joaca pentru copii, foisor si spatiu amenajat pentru gratar Numeroasele activitati ce pot fi realizate in zona: de la trasee montane la vizitarea obiectivelor turistice din Avrig si Sibiu, de la biciclism la pescuit si teren de tenis – toate vor participa la sejurul excelent pe care il veti petrece la Porumbacu 295. Sursa: www.http://locurifaine.ro/
World Map

30 member agencies of Group TKI